Droomhuis gekregen

Foto door David Gonzales op Pexels.com

Wat een spannende dagen waren het! Vrijdag om 16:00 hadden we geboden op een fantastisch huis en we hoorden niks. Vrijdag niet, het weekend niet, maandag belde de makelaar… een aanvullende vraag (arggghh) . Gelukkig op dinsdagochtend, het verlossende woord: ons bod is geaccepteerd!
Nu wil ik jullie heel graag vertellen welke parallellen ik ineens zag tussen hoe we rondom dit huis hebben gehandeld en de verschillende methodes die ik gebruik in mijn weg naar een leven als succesvolle vrouw.

1.Visualiseren
Op de dag van de bezichtiging fietsen we de straat van het huis in en ik voel me alsof ik thuis kom. Dit is waar ik de hele tijd naar op zoek ben geweest. Eengezinswoning, met voor en achtertuin, helemaal naar eigen smaak te maken. Vervolgens lopen we door de weelderige tuin naar de deur toe, de makelaar is er nog niet, en we gluren vast door de mooie, grote ramen. In mijn hoofd speelt zich een filmpje af van hoe wij de sleutel hebben gekregen en iemand óns huis laten zien. Op dit moment hadden we letterlijk alleen de voorkant van het huis gezien. Zo’n intern filmpje heet een visualisatie. Visualisatie is een handige tool om alvast even van de toekomst te proeven te ervaren hoe dat is. Je kan het zelf oproepen of het overkomt je en verteld je iets vanuit je ïntuitie.

2. Vertrouwen op intuïtie
Na de bezichtiging liepen we de tuin uit en ik kon me nauwelijks inhouden om te zeggen ‘ik vind het zo leuk’ met de makelaar ernaast. Mijn lief zag al het kluswerk, ik zag vooral mijn droomhuis daar staan. Wij zijn een goede combi van dromen en realiteit 😉
Op weg naar onze fietsen kwamen we een vrouw tegen die al in deze straat woonde, ze zei: ‘Ik zou het doen hoor, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als hier en als je ooit kinderen wil is het ook helemaal super.’
Jen Sincero heeft het regelmatig over Universal Intelligence (U.I.). Een soort hogere macht. Je mag natuurlijk helemaal zelf beslissen of je zin hebt daarin te geloven. Ik heb besloten dat als ik niemand kwaad doe met waar ik in geloof ik lekker zelf mag beslissen. En ik vind het idee van rondzwervende ideeën die een mens zoeken om werkelijkheid te worden heerlijk. Dus ik zag dit als een extra bevestiging van U.I.

Hoe meer dagen verstreken sinds de bezichtiging hoe meer ik voelde “dit huis is het helemaal”. We hadden een bod met onze adviseur besproken op woensdag en dat zou vrijdag opgestuurd worden. Het bod zat me niet helemaal lekker. Ik wilde dit huis écht en tot twee keer toe was ons 99% kans op lukken geboden en hadden we het toch niet gekregen.
De gedachte om er nog 5000 boven te gaan zitten en zelfs het specifiek biedbedrag kwam steeds langs in mijn hoofd. Ik zag het wederom als U.I. en besloot baat het niet dan schaadt het niet dus ik met lief overleggen of hij het ermee eens was. Voordeel hierbij, hij wilde gewoon een huis en houdt van mij dus ik hoefde niet met hele sterke argumenten te komen.

3. Affirmaties
Elke ochtend schrijf ik een paar zinnen op die gaan over dingen die ik wil zijn of hebben.
Een voorbeeld daarvan is Ik ben een succesvolle vrouw en ondernemer.
Op de dag dat we ons bod uit brachten ben ik daar ook bij gaan schrijven : Ik heb een huis gekocht.

4. Taal en gedrag
Als laatste hebben lief en ik ons gedragen en gesproken alsof het huis al van ons was.
De andere bezichtiging die week hebben we afgezegd. We hebben bubbels gedronken als toast op ons huis op zaterdag, toen we dus nog niks wisten. We zeiden dingen als: ‘Wanneer bellen ze nou dat het huis van ons is’ en spraken alvast over óns huis.

Tijd om verder te gaan met de papierwinkel, een geaccepteerd bod is een fantastische stap en nu door 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: