Zang/ Theatermaker

Van kinds af aan loopt zingen als een rode draad door mijn leven. Van een duet , als 3-jarige met mijn moeder, op het huwelijk van mijn tante , soleren in de plaatselijk kerk waar ik nog geen noot kon lezen via de kathedrale koorschool en muziekschool ‘de kom’ naar het koninklijk conservatorium tot ik mij uiteindelijk Master of Music mag noemen bij Fontys hogeschool voor de kunsten Tilburg in de richting klassiek muziektheater.
Ik vind de stem een waanzinnig en bijzonder persoonlijk instrument. In de basis ben ik opgeleid tot klassiek zangeres maar ondertussen voel ik mij een veel bredere artiest.
Door middel van talenttrajecten van het Nederlands kamerkoor en Cappella Amsterdam ontwikkelde ik mij ook als maker, speler van kindervoorstellingen en ondernemer.
Zingen gaat voor mij over verhalen vertellen. Als mijn voorstelling jou meevoert en je even je dagelijkse sores vergeet is mijn avond geslaagd.

Zingen is voor mij als ademen, onlosmakelijk verbonden met mijn leven.

Jikke

Binnenkort te zien

 • Lijflied Ik speel Ina in deze kindervoorstelling( Coproductie Opera Zuid en de Nationale Opera & November Music) 9 december 2022 Kerkrade, 5 & 8 januari 2023 Amsterdam.
 • Mahler 3 met Consensus Vocalis op 16,17,18,20 & 26 december 2022
 • Mogguh kindervoorstelling Cappella Amsterdam 23 maart en 30 april 2023.

Uitgelichte projecten

 • TERINGHOER door kroegopera.
  Teringhoer is een bewerking door duo kroegopera van de opera La traviata van Verdi.
  Het verhaal gaat over een prostituee met tuberculose, die de liefde van haar leven laat gaan om zijn familie niet ten schande te brengen.
  TERINGHOER heeft o.a. gespeeld op Cafe theater festival Zwolle, Noaberfest & Ruigoord klassiek
 • I want to be like you – Nederlands kamerkoor : NKKnxt 18/19
  Een multidiciplinair antwoord op de vraag: wat is voor jou de toekomst van koormuziek?
  Met een prachtige recensie op theaterkrant.nl
 • Moggûh – Cappella Amsterdam
  In deze voorstelling volgen we een ‘normale’ dag uit het leven van een scholier waarin stem en emotie de hoofdrol spelen. Kinderliedjes van over de hele wereld tot Sweelinck.
  Onder regisseur Bart Oomen en componist/ arrangeur Leonard Evers komt een gekke, ontroerende en magische muzikale wereld tot leven.
 • Lied van vogels , Sofie en de beestenbende – Cultuurpalet Alphen & N.M.S.A.
  Zelf gemaakte en gespeelde kindervoorstellingen i.s.m accordeoniste Sofie de Klerk en regisseuse Ginette Puylaert.
%d bloggers liken dit: