Verlossing

Ik realiseerde me net, tijdens het ophangen van de was, dat het me enorm goed heeft gedaan ervoor uit te komen dat ik mij als een mislukking zag. Dit gevoel is nu niet meer iets van mij alleen wat constant in mij rondzingt en waar ik me voor schaam. Het lijkt wel alsof ik er van verlost ben. Het gevoel is zijn grip op mij verloren en ik ben weer vrij om nieuwe ideeën over mezelf op te bouwen  😊

Wat me ook opvalt en waar ik ontzettend dankbaar voor ben is dat ik echt vrijheid rondom eten kan ervaren. Ik heb een eetprobleem gehad op de middelbare school en dacht dat daarmee leven op een manier waarop de meeste mensen het niet meer aan je merken het best mogelijke herstel was. Ik heb nu door andere issues aan te pakken ineens stappen gezet op dit onderdeel die ik niet voor mogelijk zag. Ik dacht altijd dat mensen die zeiden dat ze alles van zichzelf mochten eten en zich nergens schuldig over voelden dat poneerden om een goed voorbeeld te geven. Ik was ervan overtuigd dat het een leugen was. Alleen… ervaar ik dit nu zelf ook steeds vaker. Zelfs zonder de angst dat ik dik word als ik die controle laat varen. Ik weet hoe ik goed voor mezelf moet zorgen en voel me ook fysiek en mentaal het lekkerst als ik dat doe. En als ik dan mezelf even wat meer ruimte geef in zoetigheden en wijn zie ik ernaar uit om daarna weer terug in mijn reguliere eetpatroon te stappen. Ik ben echt benieuwd naar wat het me verder gaat brengen en wilde deze onverwachte tussenstap graag delen😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: