De weg naar succes

Ik voel een enorme onrust. Nu ik heb uitgevonden wat ik wil veranderen ben ik steeds op zoek naar nieuwe manieren om dit aan te pakken. Ik lees boeken o.a. Playing big van Tara Mohr (enorme aanrader) en luister podcasts (momenteel alles van Celine Charlotte) alsof m’n leven ervan afhangt. Het voelt af en toe alsof mijn hoofd bijna uit elkaar klapt van alle informatie. Gelukkig heb ik deze blog. Om aan mezelf te laten zien welke stappen ik al ondernomen heb en als stok achter de deur om nieuwe stappen te blijven zetten.

Ik weet ondertussen wie ik wil zijn: een succesvolle vrouw en ondernemer.
Hoe lief ik iedereen ook vind die zegt voor mij ben je dat al. Mindset gaat om wat er in mijn hoofd gebeurd en daar is dit nog niet de waarheid.
Ik realiseerde me laatst dat ik ondernemer zijn niet zag als een keuze maar als iets wat moest. Als ik in de klassieke muziek sector geld wilde verdienen zou dat op projectbasis zijn en
als ik koos voor verlonen bleef er niks over om van te leven. Er is, nu ik er zo mee bezig ben, op een hoop plekken ruimte voor verbetering:)

Daarnaast onderzoek ik wat een succesvolle vrouw maakt in mijn ogen
en ben ik aan het uitvinden hoe het vel van de succesvolle vrouw mij het best past.
Zo vraag ik me bij keuzes nu af: “Wat zou een succesvolle vrouw nu doen?”
Dat vergeet ik natuurlijk nog regelmatig, maar ik zit in een overgangsfase, ik wil mezelf ruimte geven om hieraan te wennen.

Met de volgende dingen ben ik al lekker aan het experimenteren:
1. Kleding waarin ik me niet succesvol voel gaat uit mijn garderobe.
Die verkoop ik via marktplaats of vinted of gaat naar de kringloop/leger des heils.

2. Mijn mindset rondom ondernemen aanpakken.
door : Vaker en beter te onderhandelen!
Het viel me op dat ik regelmatig druk ervoer vanuit werk gerelateerde hoek wat me vervolgens niks op de bankrekening opleverde. Gezien mijn gemiddelde salaris net bijstand is vind ik niet dat ik de luxe heb om gratis werk te doen.

3.Werken aan mijn money mindset.
Ik vind een fatsoenlijk salaris een belangrijk onderdeel van succes. Hoe ik denk en doe over geld past daar nog niet helemaal bij. Ik ben vrij makkelijk in geld beleggen maar grotere bedragen aan mezelf uitgeven vind ik nog wel een uitdaging. Veel liever koop ik een mooi cadeau voor mijn vriend of mijn zusje.

4. Positief over mezelf praten.
Hoe ik over mezelf denk en praat pikken andere mensen op als de waarheid over mij. Ik noem dit stukje grinnikend de marketing van mijn leven verbeteren. Eigenlijk is het hartstikke fijn om over jezelf te praten alsof het goed met je gaat. Dan ga ik het zelf ook steeds meer geloven. Het is natuurlijk niet zo dat ik nu nooit meer kan zeggen dat er iets niet lekker loopt. Dat bepaal ik namelijk lekker helemaal zelf. Alleen kan ik er nu bewust voor kiezen met welke intentie ik zo’n verhaal vertel en dat is een fijn gegeven.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: