Ik ben een mislukking

Ik volg een opleiding N.L.P. en realiseerde me laatst ineens keihard dat ik leef met de overtuiging: ‘ik ben een mislukking’. Een onderdeel van N.L.P. is dat mindset of ‘de manier waarop je over jezelf denkt’ bepalend is voor het leven wat je leeft. En boy werd ik daar even met mijn neus op de feiten gedrukt.

Ik leef het leven wat hoort bij de mindset ‘ik ben een mislukking’.

Om het even iets tastbaarder te maken, het is me sinds mijn afstuderen in 2017 nauwelijks gelukt om inkomen boven bijstandsniveau te vergaren. Terwijl ik wel een hbo bachelor en master heb afgerond. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat de skill die ik daarmee heb verworven klassiek zingen is en dat dat in eerste instantie al niet het beste idee was om de bankrekening eens flink te spekken. Ken je die verhalen van mensen die de eerste binnen hun familie zijn een academische opleiding hebben genoten? Ik ben degene binnen ons gezin die HBO ging doen na haar gymnasium…

Nu ik dit ingezien heb ben ik er helemaal klaar mee. Ik ben opgevoed door een feministische moeder en het voelt alsof het in mijn DNA ingebakken zit dat ik als vrouw voor mezelf moet kunnen zorgen . En die verantwoordelijkheid ga ik nu nemen.

Ik ga mijn mindset veranderen van ik ben een mislukking naar ik ben een succesvolle vrouw. In deze blog ga ik bijhouden welke stappen ik daarin precies onderneem om aan mezelf verantwoording af te leggen en met het idee dat iemand anders er ook wat aan kan hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: